Gebelik ve Doğum
Gebelik sürecinde yapılacak tüm testler, 4 boyutlu ultrasonografi ve Doğum ile ilgili tüm işlemler.
Kadın Hastalıkları
Genel jinekolojik muayene, smear testi, ultrasonografi ile incelemeye yönelik tüm testler.
İnfertilite
Yumurta gelişim takibi, yumurta çatlatmaya yönelik tedaviler, tüp bebek ile ilgili tüm işlemler.
Ameliyatlar
Kadın hastalıkları alanında açık ve kapalı (Laporoskopik) tüm ameliyatlar ile tüm cerrahi müdahale….
Gebelikten Korunma
Gebelikten korunmadan cinsel ilişkide bulunan kadınların % 80-85’i bir yıl içinde gebe kalır. Daha fazlası için….
Cinsel Terapi
Cinsel terapi uygulamalarında cinsel sorunlar yaşayan kişilerden terapi esnasında fiziksel temasta….
Gebelik Takibi
Gebelik takibi, gebeliğin belirlenmesinden doğuma kadar geçen 40 haftalık (Son adet tarihinden itibaren) süreçte anne adayının düzenli ve periyodik kontrollerinin yapılmasıdır.
Tüp Bebeğe Hazırlık
Tüp bebek tedavisi, son yıllarda giderek artan başarı oranları, daha hızlı tedavi imkanları ve daha sağlıklı bir gebeliğe imkan tanıyan diğer gelişmeler, tüp bebeği her geçen gün daha da tercih edilebilir bir hale getiriyor.
…“Doktorunuza Sorun” iletişim formumuz yardımıyla Op. Dr. Alev Özdemir Karabağ’a rahatlıkla ulaştırabilirsiniz.
Doğum ile ilgili, gebelik yaşının hesaplanması normal gebelik başlangıcı olarak son adet tarihi yani SAT kabul edilir. Normal gebelik süresi SAT’a göre ortalama 280 gündür yani 40 hafta. Tahmini doğum ise SAT‘ ın 1. Gününe 7 gün eklenip 3 ay geriye gidilir ve 1 yıl eklenerek tahmini doğum tarihi tespit edilir. Kaliteli bir ultrason ile 6. Haftadan itibaren fetal kalp atımları izlenebilir. İlk gebelikte fetal hareketler 19. Haftadan sonra hissedilir.
Eskişehir’de kadın doğum uzmanına, ilk defa gebelik muayenesi için başvuran gebelerde; 11-13 hafta arası ikili tarama testi, 16-18 hafta arası üçlü tarama testi, 15-18 hafta arası risk tespit edilen hastalarda amniosentez, 18-22 hafta arası fetal anomali taraması için ayrıntılı ultrasonografi, 24-28 hafta arası glikoz tarama testi ve rutin biokimya, tam kan sayımı testi yapılır.
Gebelikte beslenme önemlidir, gebe kadının kalori ihtiyacı 300-500 kalori daha fazladır. Gebelikte hem kan hacmi arttığı için hem de fetüs gereksinimi daha fazla olduğu için daha fazla demire gereksinim duyarlar. Demir yumurta, kırmızı et, karaciğer, yeşil yapraklı sebzeler, kuru fasulye ve kurutulmuş meyvelerde bolca bulunur. İyi bir doğum için, egzersizin önemi ise, gebelikte gebeliğe bağlı bir komplikasyon yoksa orta düzeyde fiziksel aktivitelere devam edilebilir. Gebelere ağırlık kaldırma içermeyen, karın kaslarını yormayan egzersizler verilmelidir.
Sigara içen gebelerde düşük riski, plasentanın erken ayrılması, erken su kesesi açılması, ani bebek ölümü gibi riskler daha çok görülmektedir. Gebelikte alınan alkol daha çok fetal yüz anomalisi ve beyinde fonksiyon bozukluğuna sebep olur. Kanama ve erken doğumu tetikleyeceğinden dolayı gebelikte cinsel ilişkiden kaçınılmalıdır. Eskişehir’de doğum uzmanı olan Op. Dr. Alev Ö. Özdemir Karabağ’dan sizde, doğum için veya doğum, gebelik ile ilgili tüm bilgileri almak için hemen randevu talebinde bulunabilirsiniz.
“Doktorunuza Sorun” formumuz yardımıyla Op. Dr. Alev Özdemir Karabağ’a rahatlıkla ulaştırabilirsiniz.